PLUSkoffer voor de thuiszorg

In 2015 kwam het verzoek vanuit de thuiszorg om een acute configuratie voor de inzet van ondersteunende zorgtechnologie bij zelfstandig wonende ouderen met dementie door wijkverpleegkundige zonder technische achtergrond.

Hieronder de link en daaronder de tekst(het lijkt me goed dat je deze link niet kopieert maar de inhoud in de portfolio brengt): https://www.icare.nl/verpleging_en_verzorging/thuiszorg/dementie/plus_koffer.aspx

Plus koffer: een veilig gevoel

Plus koffer voorbeeld

We wonen steeds langer zelfstandig. Soms kan wat extra ondersteuning uzelf, uw partner of familie een veilig gevoel geven of zelfs noodzakelijk zijn. De Plus koffer biedt hiervoor uitkomst.

Wat is de Plus koffer?

De Plus koffer is een koffer met technische oplossingen in acute situaties. De hulpmiddelen in de koffer, zoals een bedmat met sensor, een rookmelder of mobiele personenalarmering, kunnen ondersteunen bij zelfredzaamheid. En helpen langer, zelfstandig en veilig thuis te blijven wonen.

De producten uit de Plus koffer worden gekoppeld aan de meldkamer. De hulpverlener of mantelzorger wordt daardoor direct gealarmeerd en kan snel hulp bieden. Een veilig idee!

Bedmat

Bestaat de kans op dwalen? De bedmat ligt op het matras en wordt ingesteld met een timer. Is het bed te lang leeg? Dan gaat er een signaal naar de meldkamer en kan direct hulp gegeven worden.

Bewegingssensor/dwaaldetectie

Is er kans op dwaal- of valgevaar? De bewegingssensor geeft het aan als er beweging is buiten een bepaalde zone. Zo kan tijdig hulp geboden worden. De sensor kan overal in huis geplaatst worden.

Mobiele personenalarmering/alarmknop

De alarmknop wordt om de pols of hals gedragen. Met één druk op de knop wordt de meldkamer gealarmeerd en de hulpverlener direct ingeschakeld.

Spoedkluis

Wanneer zorgverleners zelfstandig naar binnen moeten kunnen, kan een spoed sleutelkluis een oplossing zijn. Dit is een tijdelijke oplossing totdat een permanente sleutelkluis geplaatst is. Of op een andere manier toegang tot de woning geregeld is.

Rookmelder

Wanneer vergeetachtigheid optreedt, is een rookmelder een veilig idee. Deze geeft licht en geluid wanneer rook in de woning aanwezig is. En is aangesloten op de meldkamer.

Wie kan de Plus koffer gebruiken?

De normale prijs voor het gebruik van de koffer bedraagt € 37,50 voor 2 weken. Leden van Icare Ledenvereniging kunnen de Plus koffer gedurende 2 weken gratis gebruiken. De Plus koffer biedt een tijdelijke oplossing. Bijvoorbeeld als personenalarmering een voorwaarde is bij ontslag uit het ziekenhuis. Mobiele personenalarmering uit de koffer wordt ingezet, totdat er permanente personenalarmering is geplaatst. Of bent u mantelzorger en heeft u een partner die snel valt of ’s nachts dwaalt? Dan kan de bedmat met sensor worden ingezet.

De koffer wordt ingezet door de Icare wijkverpleegkundige. Zij is speciaal opgeleid in het gebruik en bekijkt met u wat uit de koffer gebruikt kan worden. De wijkverpleegkundige zorgt voor installatie en uitleg bij u thuis.